Alle bouwupdates
- 28 juli 2023 – Deze week is de volière afgemaakt. De eerste vogels arriveren in de loop van volgende week, dat betreft de ruppelgieren en de secretarisvogels. De andere soorten volgen later!
- 24 juli 2023 – De vijver is gestort bij de volière. Later deze week wordt alles afgewerkt en aangeplant.
- 21 juli 2023 – De glasinkijk en de vogelkijkhut bij de volière is gereed gemaakt.
- 20 juli 2023 – De cheetaverblijven zijn opgeleverd en de dieren zijn op deze dag verhuisd.
- 18 juli 2023 – De hyena’s zijn verhuist naar het nieuwe verblijf. De dieren waren erg onder de indruk van de olifanten in het verblijf ernaast. De waterpartij hebben ze ook uitgetest!
- 17 juli 2023 – De nieuwe olifantenstallen voor Carla en Sabi zijn opgeleverd. De olifanten hebben nu een eigen zandstal. Ook het bullenperk is opgeleverd.
- 17 juli 2023 – De Defassa waterbokken, een nieuwe diersoort in het Safaripark, zijn gearriveerd. Voorlopig blijven ze nog binnen om te wennen aan het nieuwe verblijf.
- 14 juni 2023 - De hyenakreek wordt gevuld met water, over een paar weken kunnen de hyena’s hier een verfrissend bad nemen.
- 13 juni 2023 - Er is begonnen met het plaatsen van zogenaamde klapankers: deze zullen straks de kolommen van de nieuwe volière goed op zijn plek houden. De ankers zijn tot ca. 2 meter diep geplaatst!
- 10 juni 2023 - De nieuwe wandelroute tussen het bestaande en nieuwe olifantengebied is open, je kunt nu door de tunnel wandelen!
- 8 juni 2023 - Aan de noordzijde van het project is een nieuwe speeltuin opgeleverd, met een nieuw terras: ‘Bia Baridi’.
- 1 juni 2023 - In het Afrikadorp is een nieuwe speeltuin gemaakt voor de allerkleinsten, waar je als ouders heerlijk omheen kunt zitten om te genieten van een verfrissend drankje.
- 23 mei 2023 - In en rond het Afrikadorp zijn de nieuwe terrassen gereed gemaakt voor gebruik.
- 22 mei 2023 - De laatste stapelsteenwanden rond de tunnel zijn afgewerkt.
- 16 mei 2023 – De nieuwe tunnel wordt bekleed met spuitbeton – het lijkt nu alsof je door een ondergrondse grot wandelt. De olifanten kunnen hier over de gasten heen wandelen!
- 11 mei 2023 - Dagelijks worden de olifanten even apart gezet om voer te verspreiden en de vallei schoon te maken.
- 10 mei 2023 - De bouw van het derde olifantenverblijf is gestart. Het is de stal voor de bullen: in deze stal is het mogelijk om de dieren te separeren.
- 9 mei 2023 - De sloopwerkzaamheden voor het uitbreiden van de olifantenstal beginnen: het dak gaat eraf!
- 6 mei 2023 - Een deel van de route is geopend voor publiek en de eerste olifanten mogen de vallei verkennen en uittesten.
- 19 april 2023 – De tunnel is gereed! Half mei is de tunnel pas toegankelijk, maar het afwerken van de hekken, poorten en paden rond de tunnelbak is al begonnen.
- 18 april 2023 – De voederbomen zijn geplaatst. Straks krijgen de Afrikaanse olifanten niet alleen hooi aangeboden vanaf de grond, maar ook vanuit de lucht! Op deze manier stimuleren we de verschillende manieren van eten die ze ook in het wild gebruiken: gras van de grond en blad van de bomen.
- 17 april 2023 – De laatste hand wordt gelegd aan de stapelmuren in de vallei. Langs de grote stenen wanden van soms wel 4 meter hoog(!) kunnen de olifanten zich straks schuren, maar ook beschutting zoeken tegen weer en wind.
- 14 april 2023 – De hele gracht rond de vallei is nu gereed, want de laatste keerwanden zijn geplaatst!
- 12 april 2023 – De stapelsteenwanden krijgen echt vorm: ze zorgen voor onderbreking in het landschap en zijn een verrijking voor de olifanten.
- 8 april 2023 – Het eerste nieuwe stukje wandelroute wordt geopend voor publiek: je kunt de werkzaamheden nu ook in het park goed bekijken.
- 5 april 2023 – De vloer van de tunnel is ontgraven en gestort, de wanden zijn al gevlochten: de eerste contouren van deze nieuwe onderdoorgang worden daardoor goed duidelijk.
- 3 april 2023 – De eerste rotsblokken komen aan op het project. De rotsen komen uit de Belgische ardennen, in totaal wordt er ruim 1000 ton aan rotsen gebruikt in de Olifantenvallei!
- 27 maart 2023 – De keerwanden gaan vlot de grond in: per dag wordt er ongeveer 50 tot 100 meter aan keerwanden geplaatst!
- maart 2023 - De eerste keerwanden zijn geplaatst in een soort canyon-achtige sleuf. In de grondlagen is de hele historie terug te zien. Brabant kent namelijk een hele dikke deklaag van zand uit de laatste ijstijd waar de afgelopen eeuwen mineralen en voedingsstoffen bovenop zijn gevallen, aangebracht en ingespoeld. Dit zorgt voor mooie gekleurde lijnen (horizonten).
- maart 2023 - Ter voorbereiding zijn er inmiddels al piketten neergezet tussen de hoefdierensavanne en het Afrikadorp en zijn er rood-witte linten gespannen.
- maart 2023 - De mannengroep hyena's is verhuisd naar een tijdelijke plek elders in het park, in afwachting van de bouw van het nieuwe verblijf.
- maart 2023 - De bos- en wetlandvolières zijn gesloopt. De vogels zijn elders in het park ondergebracht in afwachting van de bouw van de nieuwe volière.








+ 4 foto's