Veelgestelde vragen in verband met corona

Update coronavirus (COVID-19)

Laatste update 14.04.2021 – 08:56 uur.

Er zijn op dit moment veel vragen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen die het kabinet heeft genomen. 

Op deze pagina vind je de veel gestelde vragen en antwoorden daarop. Het coronavirus zorgt dagelijks voor nieuwe ontwikkelingen. Daarom houden we nauw contact met de daarvoor aangewezen instanties. Ons beleid passen we steeds aan op de actuele richtlijnen van het RIVM en de (lokale) autoriteiten. Ook deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. Houd deze pagina dus in de gaten.

Heb je een vraag over het bezoek aan Safaripark Beekse Bergen? Lees hier de veelgestelde vragen Safaripark en Speelland.

Safari Resort en Vakantiepark Beekse Bergen zijn open, dus je verblijf kan doorgaan. Helaas kan er op dit moment geen gebruik worden gemaakt van de AttractiePas, gezien Safaripark Beekse Bergen en de overige attractieparken tot nader order gesloten zijn. Gelukkig is er op de vakantieparken nog genoeg te beleven. Voor meer informatie over de precieze activiteiten verwijzen wij je naar de vragen hieronder (“Wat is er momenteel te doen in Safari Resort/Vakantiepark Beekse Bergen?”). 

Natuurlijk gelden voor jouw verblijf dezelfde landelijke richtlijnen als die je thuis dient op te volgen. Ook wij nemen maatregelen en volgen uiteraard de richtlijnen van het RIVM en de (lokale) autoriteiten. Om deze reden gelden er voorzorgsmaatregelen. Wij doen natuurlijk ons uiterste best om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.  

Vanzelfsprekend dienen mensen thuis te blijven bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, hoesten, keelpijn, verhoging of koorts. Als een huisgenoot of gezinslid ook benauwd is en/of koorts heeft, dan moeten alle huisgenoten en gezinsleden thuisblijven. Voor meer informatie verwijzen we je naar Rijksoverheid.nl.  

Ja, je verblijf kan doorgaan, mits je gezelschap bestaat uit maximaal 2 personen of één huishouden. Kinderen tot en met 12 jaar worden hierbij niet meegerekend. Het is dus niet mogelijk om met meer dan 2 personen (m.u.v. eigen huishouden) een vakantiewoning te huren. Houd altijd 1,5 meter afstand van mensen uit een ander huishouden. Onder een huishouden verstaan we echtgenoten, geregistreerde partners of andere levensgezellen en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij op één adres wonen. 

Ja, je verblijf kan vooralsnog doorgaan. We verzoeken je om nog geen contact met ons op te nemen. Als je een verblijf bij ons geboekt hebt met een aankomstdatum op korte termijn, dan heb je een e-mail van ons ontvangen met meer informatie. Het is nog onduidelijk wat de maatregelen voor na deze periode zijn. Zodra de situatie verandert, zullen wij eventuele wijzigingen communiceren op onze website.

Als je een verblijf bij ons geboekt hebt met een aankomstdatum op korte termijn, dan heb je een e-mail van ons ontvangen met de verschillende mogelijkheden. 

Indien je onverhoopt jouw vakantie moet annuleren en je hebt geen annuleringsfonds (zie hierna) afgesloten, dan ben je een gefixeerde schadeloosstelling verschuldigd. Het annuleren dient schriftelijk te gebeuren. Deze schadeloosstelling bedraagt ten aanzien van gereserveerde verblijfsaccommodaties en kampeerplaatsen: 

 • bij annulering meer dan drie maanden voor de aankomstdatum 15% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs; 

 • bij annulering binnen drie tot twee maanden voor de aankomstdatum 50% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs; 

 • bij annulering binnen twee tot één maand voor de aankomstdatum 75% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs; 

 • bij annulering binnen één maand voor de aankomstdatum 90% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs; 

 • bij annulering op de dag van aankomst 100% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs. 

Ook indien je niet verschijnt op de ingangsdatum ben je 100% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs (huursom incl. bijkomende kosten/exclusief lokale heffingen) verschuldigd. 

Annuleringsfonds 

Deelneming aan het annuleringsfonds vrijwaart je voor de kosten van een annulering, veroorzaakt door één van de volgende gebeurtenissen, mits gepaard met een officiële verklaring:   

 • bij overlijden, ziekte of ongeval van de hoofdpersoon of een van de deelnemers; 

 • bij vroegtijdig afbreken van jouw vakantie wegens overlijden van een familielid in de eerste graad van de hoofdpersoon of een van de deelnemers; 

 • bij vroegtijdig afbreken van jouw vakantie wegens brand, stormschade of blikseminslag aan huis of inboedel van de hoofdpersoon of een van de deelnemers. 

Onder ‘deelnemers’ worden de personen verstaan die op ‘mijn.beeksebergen.nl’ staan vermeld. 

Deelname aan het annuleringsfonds dient direct bij boeking te geschieden. Het annuleringsfonds loopt van de dag van aanmelding tot de dag van vertrek. In geval van vroegtijdig afbreken van de vakantie om één van bovenstaande redenen wordt naar rato van het aantal genoten vakantiedagen een percentage van de huursom terugbetaald. Het fonds keert uit nadat de standplaats of accommodatie leeg is. Dit laatste dien je ook schriftelijk kenbaar te maken aan de receptie. Voor deelneming aan het annuleringsfonds bedraagt het tarief 5% van de totale huursom. Er worden geen poliskosten berekend. 

Wij bieden je de flexibiliteit om je verblijf in bepaalde gevallen om te boeken. Indien je hiervoor in aanmerking komt, word je hierover door ons persoonlijk geïnformeerd. Het omboeken van je verblijf is bijvoorbeeld in de meeste van de volgende gevallen mogelijk: indien er een negatief reisadvies geldt voor Noord-Brabant, de grenzen gesloten zijn/worden, onze aangesloten Attractieparken (zoals Safaripark Beekse Bergen) tijdens je verblijf gesloten zijn zonder dat dit bij de boeking al bekend was en/of er maatregelen worden gewijzigd omtrent de samenstelling van je reisgezelschap waar je niet aan kunt voldoen. Deze mogelijkheden gelden enkel voor situaties die bij het boeken van je verblijf nog niet bekend waren. Tevens dient de maatregel vermeld te zijn op de officiële website van de Nederlandse overheid. Mocht je in aanmerking komen voor het omboeken van jouw verblijf en ben je door ons niet geïnformeerd, neem dan contact met ons op.

Voor bezoekers vanaf 13 jaar is het verplicht een mondkapje te dragen in alle binnenruimtes. Deze verplichting geldt niet voor je eigen accommodatie en in de buitenlucht. Onze medewerkers dragen ook een mondkapje om de veiligheid van onze gasten te kunnen waarborgen. 

De gasten die verblijven bij Safari Resort en Vakantiepark Beekse Bergen kunnen tijdens hun verblijf momenteel geen gebruikmaken van de AttractiePas en dus geen bezoek brengen aan het Safaripark. Hierop kunnen wij helaas geen uitzondering maken. Dit in verband met de veiligheid van al onze gasten en medewerkers. In overleg met de betreffende Veiligheidsregio's bekijken we onder welke omstandigheden de AttractiePas weer gebruikt kan worden. Gelieve de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden. 

Als je een verblijf bij ons geboekt hebt met een aankomstdatum op korte termijn, dan heb je een e-mail van ons ontvangen met meer informatie over de AttractiePas. 

Je kunt jouw vragen altijd telefonisch of per e-mail stellen (088-9000360 of info@libemafunfactory.nl). Houd wel rekening met een langere verwerkingstijd, waarvoor onze excuses. 

De gasten die verblijven bij Safari Resort en Vakantiepark Beekse Bergen kunnen tijdens hun verblijf momenteel geen gebruikmaken van de AttractiePas. Hierop kunnen wij helaas geen uitzondering maken. Dit in verband met de veiligheid van al onze gasten en medewerkers. In overleg met de betreffende Veiligheidsregio's bekijken we onder welke omstandigheden de AttractiePas weer gebruikt kan worden. Gelieve de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden. 

Als je een verblijf bij ons geboekt hebt met een aankomstdatum op korte termijn, dan heb je een e-mail van ons ontvangen met meer informatie over de AttractiePas. 

Je kunt jouw vragen altijd telefonisch of per e-mail stellen (088-9000360 of info@libemafunfactory.nl). Houd wel rekening met een langere verwerkingstijd, waarvoor onze excuses. 

De gasten die verblijven bij Safari Resort en Vakantiepark Beekse Bergen kunnen tijdens hun verblijf momenteel geen gebruikmaken van de AttractiePas en dus geen bezoek brengen aan het Safaripark en de overige attractieparken. Hierop kunnen wij helaas geen uitzondering maken. Dit in verband met de veiligheid van al onze gasten en medewerkers. In overleg met de betreffende Veiligheidsregio's bekijken we onder welke omstandigheden de AttractiePas weer gebruikt kan worden. Gelieve de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden. 

De huidige verblijfsprijzen op de website zijn aangepast aan deze nieuwe situatie.  

Je kunt jouw vragen altijd telefonisch of per e-mail stellen (088-9000360 of info@libemafunfactory.nl). Houd wel rekening met een langere verwerkingstijd, waarvoor onze excuses. 

 • Het is tijdens je verblijf mogelijk om verschillende verse gerechten (warm en koud) voor ontbijt, lunch en diner te bestellen en te laten bezorgen bij jouw accommodatie. 

 • Je kunt volop genieten van de wilde dieren die voor je accommodatie voorbijlopen. Of maak een mooie wandeling over het Safari Resort, waarbij je diverse dieren op de verschillende Savannes aantreft. 

 • Je kunt gebruikmaken van de verschillende outdoor speeltuinen en picknickplaatsen op het Safari Resort.  

 • Je kunt genieten van de natuur met een gehuurde fiets of bolderkar (op basis van beschikbaarheid). 

 • Safari Resort Beekse Bergen organiseert diverse activiteiten voor kinderen zoals speurtochten. Bovendien kunnen de kinderen zich in de eigen accommodatie volop vermaken met de Ranger Guide (doe-boekje) en knutselpakketjes om mee te nemen. 

Bekijk hier alle mogelijkheden. 

 • Naast de standaard ontbijt bezorgservice is het mogelijk om verschillende verse gerechten (warm en koud) voor lunch en diner af te halen bij de Afrika Club en hier in alle rust van te genieten in je eigen accommodatie.   

 • Je kunt gebruikmaken van de verschillende outdoor speeltuinen en picknickplaatsen op ons park. Een potje midgetgolf behoort ook tot de mogelijkheden. 

 • Je kunt genieten van een mooie wandeling over het naastgelegen Safari Resort, waarbij je de verschillende dieren op de Savanne aantreft.  

 • Je kunt genieten van de natuur met een gehuurde fiets of bolderkar (op basis van beschikbaarheid). 

 • Vakantiepark Beekse Bergen organiseert in het weekend diverse activiteiten voor kinderen zoals speurtochten. Bovendien kunnen de kinderen zich in de eigen accommodatie volop vermaken met de knutselpakketjes om mee te nemen.

Bekijk hier alle mogelijkheden. 

In verband met de genomen maatregelen omtrent het coronavirus zijn de restaurants op onze vakantieparken op dit moment gesloten. In overleg met de betreffende Veiligheidsregio's bekijken we onder welke omstandigheden de restaurants weer geheel of gedeeltelijk open kunnen. 

Naast onze standaard ontbijtservice bieden wij nu ook verschillende alternatieven voor een heerlijke lunch of diner in je eigen accommodatie. Bovendien is het op het Safari Resort mogelijk om een picknickmand af te halen om te genieten van een heerlijke picknick in de omgeving van jouw accommodatie. Voor gasten van Safari Resort Beekse Bergen is het daarnaast mogelijk om pizza te bestellen voor een heerlijke pizzavond in je eigen accommodatie. Zin in koffie met iets lekkers? Onze coffee to go bar is dagelijks geopend van 08:00 uur tot 20:00 uur en vind je op het terras van Karibu Town op het Safari Resort. Liever frietjes of een snack? Het is ook mogelijk om een snack af te halen bij cafetaria 't Peuselhappie op Vakantiepark Beekse Bergen. Meer informatie over deze service is te vinden via: 

Safari Resort Beekse Bergen: https://www.beeksebergen.nl/overnachten/safari-resort/restaurant-moto 

Vakantiepark Beekse Bergen: https://www.beeksebergen.nl/overnachten/vakantiepark/eten-en-drinken 

De supermarkt is ook open voor jouw (vergeten) boodschappen. 

In verband met de genomen maatregelen omtrent het coronavirus is het zwembad op dit moment gesloten. In overleg met de betreffende Veiligheidsregio's bekijken we onder welke omstandigheden de zwembaden weer geheel of gedeeltelijk open kunnen.

Zodra het kampeerseizoen weer van start gaat zullen de gezamenlijke sanitaire voorzieningen vooralsnog ook weer geopend zijn.

Het animatieprogramma ziet er momenteel niet zo uit als we gewend zijn. Toch zorgen de rangers er voor dat je je geen moment hoeft te vervelen! In het Vakantiepark kun je bij de Afrika Club samen met de rangers je eigen animatiepakket samenstellen. Daarnaast sluiten we de dag om 17:00 af met een minidisco bij de Djambo Club! De Rangerbalie hier is iedere dag geopend van 10:00 tot 18:30 uur.  Lees hier meer over het animatieprogramma in het Vakantiepark.

In het Safari Resort kun je bij de Rangerbalie samen met de rangers je eigen pakket samenstellen . De Rangerbalie hier is iedere dag geopend van 10:00 tot 18:30 uur. Daarnaast komen Rangers Robin & Renee iedere dag speciaal langs voor alle kleine rangers (4 t/m 12 jaar). Je kunt ze vinden bij de Rangerhut, aan de terraszijde van Karibu Town. Kom je ook langs om ze te ontmoeten? Ze zijn er om 12:00, 13:30, 15:00 & 18:00 uur! Lees hier meer over het animatieprogramma in het Safari Resort.

 De animatieprogramma's zijn zodanig aangepast dat dit corona-proof kan plaatsvinden.  

In verband met de genomen maatregelen omtrent het coronavirus is de bowlingbaan op het Safari Resort op dit moment gesloten. In overleg met de betreffende Veiligheidsregio's bekijken we onder welke omstandigheden de bowlingbaan weer geheel of gedeeltelijk open kan. 

De midgetgolfbaan is gewoon geopend. Er zijn gratis midgetgolfsticks af te halen bij de Infoshop. 

Het Safari Resort beschikt over een uitgebreid glasvezelnetwerk. Alle accommodaties beschikken hierdoor over een eigen WiFi-punt, zodat je prima vanuit je accommodatie kunt werken. Door de coronamaatregelen wordt er momenteel veel gebruikgemaakt van WiFi in de accommodaties. Om een snel en probleemloos internetgebruik te garanderen, wordt de modem op het Safari Resort momenteel 2 keer per dag automatisch gereset. Overdag rond 12.30 uur is hierdoor de WiFi-verbinding maximaal 1 minuut buiten gebruik.

Het Vakantiepark beschikt over een uitgebreid glasvezelnetwerk. Alle accommodaties beschikken hierdoor over een eigen WiFi-punt, zodat je prima vanuit je accommodatie kunt werken.

Dierenwelzijn staat op de eerste plaats. Natuurlijk doet Beekse Bergen er alles aan om jou als gast zoveel mogelijk te laten genieten van het uitzicht op de dieren vanuit je accommodatie. Echter is het Nederlandse weer soms te koud of te stormachtig voor de dieren en kunnen ze niet lang buiten blijven. De dieren gaan dan 's nachts, en soms overdag, naar hun verwarmde stal. De voedertijden van de dieren worden zoveel mogelijk over de dag verspreid. 

Als het sneeuwt of vriest kan het voor de dieren gevaarlijk zijn op de savanne. Ze kunnen bijvoorbeeld uitglijden. Als dit het geval is, zullen de dieren beperkt zichtbaar zijn. De rangers werken er dan hard aan om de waterpartijen ijsvrij te houden, zodat de dieren veilig buiten kunnen lopen. 

Er wordt hierover contact met je opgenomen, je hoeft hiervoor zelf niets te doen. Mocht je toch alvast een vraag willen stellen, dan kan dat via info@libemafunfactory.nl

Staat je vraag er niet tussen?

Je kunt jouw vragen altijd telefonisch of per e-mail stellen (088-9000360 of info@libemafunfactory.nl). Wegens drukte zijn onze wachttijden momenteel langer dan je van ons gewend bent.  Houd ook rekening met een langere verwerkingstijd, waarvoor onze excuses.  

Help ons en andere gasten door alleen telefonisch contact met ons op te nemen als dat strikt noodzakelijk is en niet kan wachten. Alvast bedankt voor je begrip.

Contact