Veelgestelde vragen in verband met corona

Update coronavirus (COVID-19)

Laatste update 21.06.2021 – 12:10 uur.

Er zijn op dit moment veel vragen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen die het kabinet heeft genomen. 

Op deze pagina vind je de veel gestelde vragen en antwoorden daarop. Het coronavirus zorgt dagelijks voor nieuwe ontwikkelingen. Daarom houden we nauw contact met de daarvoor aangewezen instanties. Ons beleid passen we steeds aan op de actuele richtlijnen van het RIVM en de (lokale) autoriteiten. Ook deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. Houd deze pagina dus in de gaten.

Heb je een vraag over het bezoek aan Safaripark Beekse Bergen? Lees hier de veelgestelde vragen Safaripark en Speelland.

Safari Resort en Vakantiepark Beekse Bergen zijn open, dus je verblijf kan doorgaan. Tevens kan er ook weer gebruik worden gemaakt van de AttractiePas. Safaripark & Speelland Beekse Bergen, Dierenrijk, ZooParc Overloon, AquaZoo Leeuwarden en Luchtvaartmuseum Aviodrome zijn namelijk weer geopend.

Daarnaast is er op de vakantieparken zelf ook genoeg te beleven. Voor meer informatie over de precieze activiteiten verwijzen wij je naar de vragen hieronder (“Wat is er momenteel te doen in Safari Resort/Vakantiepark Beekse Bergen?”).  

Natuurlijk gelden voor jouw verblijf dezelfde landelijke richtlijnen als die je thuis dient op te volgen. Ook wij nemen maatregelen en volgen uiteraard de richtlijnen van het RIVM en de (lokale) autoriteiten. Om deze reden gelden er voorzorgsmaatregelen. Wij doen natuurlijk ons uiterste best om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Ja, je verblijf kan vooralsnog doorgaan. Als je een verblijf bij ons geboekt hebt met een aankomstdatum op korte termijn, dan heb je een e-mail van ons ontvangen met meer informatie. Zodra de situatie verandert, zullen wij eventuele wijzigingen communiceren op onze website. 

Speelland Beekse Bergen is weer geopend. Wanneer je kampeert op Vakantiepark Beekse Bergen ontvang je de toegangspas waarmee je tijdens je verblijf - zonder online reservering - onbeperkt Speelland Beekse Bergen mag bezoeken. 

Als gevolg van de genomen maatregelen en adviezen rondom het coronavirus (COVID-19) gelden er wel voorzorgsmaatregelen. Gelieve hiervoor de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden.

Gasten van de Beekse Bergen camping met een abonnement voor het Safaripark hebben toegang tot het Safaripark op vertoon van een geldig abonnement in combinatie met de reservering van het verblijf op de camping. Hier is geen aparte online reservering voor nodig.

Het gezamenlijk sanitair op Vakantiepark Beekse Bergen is geopend. Uiteraard houden wij rekening met de richtlijnen vanuit het RIVM.   

Als je een verblijf bij ons geboekt hebt met een aankomstdatum op korte termijn, dan heb je een e-mail van ons ontvangen met meer informatie.  

Indien je onverhoopt jouw vakantie moet annuleren en je hebt geen annuleringsfonds (zie hierna) afgesloten, dan ben je een gefixeerde schadeloosstelling verschuldigd. Het annuleren dient schriftelijk te gebeuren. Deze schadeloosstelling bedraagt ten aanzien van gereserveerde verblijfsaccommodaties en kampeerplaatsen:  

 • bij annulering meer dan drie maanden voor de aankomstdatum 15% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;  
 • bij annulering binnen drie tot twee maanden voor de aankomstdatum 50% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;  
 • bij annulering binnen twee tot één maand voor de aankomstdatum 75% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;  
 • bij annulering binnen één maand voor de aankomstdatum 90% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;  
 • bij annulering op de dag van aankomst 100% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs.  

Ook indien je niet verschijnt op de ingangsdatum ben je 100% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs (huursom incl. bijkomende kosten/exclusief lokale heffingen) verschuldigd.  

Annuleringsfonds  

Deelneming aan het annuleringsfonds vrijwaart je voor de kosten van een annulering, veroorzaakt door één van de volgende gebeurtenissen, mits gepaard met een officiële verklaring:    

 • bij overlijden, ziekte of ongeval van de hoofdpersoon of een van de deelnemers;  
 • bij vroegtijdig afbreken van jouw vakantie wegens overlijden van een familielid in de eerste graad van de hoofdpersoon of een van de deelnemers;  
 • bij vroegtijdig afbreken van jouw vakantie wegens brand, stormschade of blikseminslag aan huis of inboedel van de hoofdpersoon of een van de deelnemers.  

Onder ‘deelnemers’ worden de personen verstaan die op ‘mijn.beeksebergen.nl’ staan vermeld.  

Deelname aan het annuleringsfonds dient direct bij boeking te geschieden. Het annuleringsfonds loopt van de dag van aanmelding tot de dag van vertrek. In geval van vroegtijdig afbreken van de vakantie om één van bovenstaande redenen wordt naar rato van het aantal genoten vakantiedagen een percentage van de huursom terugbetaald. Het fonds keert uit nadat de standplaats of accommodatie leeg is. Dit laatste dien je ook schriftelijk kenbaar te maken aan de receptie. Voor deelneming aan het annuleringsfonds bedraagt het tarief 5% van de totale huursom. Er worden geen poliskosten berekend. 

Wij bieden je de flexibiliteit om je verblijf in bepaalde gevallen om te boeken. Indien je hiervoor in aanmerking komt, word je hierover door ons persoonlijk geïnformeerd. Het omboeken van je verblijf is bijvoorbeeld in de meeste van de volgende gevallen mogelijk: indien er een negatief reisadvies geldt voor Noord-Brabant, de grenzen gesloten zijn/worden, onze aangesloten Attractieparken (zoals Safaripark Beekse Bergen) tijdens je verblijf gesloten zijn zonder dat dit bij de boeking al bekend was en/of er maatregelen worden gewijzigd omtrent de samenstelling van je reisgezelschap waar je niet aan kunt voldoen. Deze mogelijkheden gelden enkel voor situaties die bij het boeken van je verblijf nog niet bekend waren. Tevens dient de maatregel vermeld te zijn op de officiële website van de Nederlandse overheid. Mocht je in aanmerking komen voor het omboeken van jouw verblijf en ben je door ons niet geïnformeerd, neem dan contact met ons op. 

Vanaf 26 juni is niet meer verplicht een mondkapje te dragen in alle binnenruimtes. 

Safaripark Beekse Bergen is weer geopend. Iedereen die bij zijn of haar boeking een AttractiePas heeft (je ontvangt een AttractiePas als je in een accommodatie of vakantietent van Beekse Bergen verblijft), mag tijdens het verblijf - zonder online reservering - onbeperkt het Safaripark bezoeken.  

Als gevolg van de genomen maatregelen en adviezen rondom het coronavirus (COVID-19) gelden er wel voorzorgsmaatregelen. Gelieve hiervoor de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden. 

Safaripark & Speelland Beekse Bergen, Dierenrijk, ZooParc Overloon, AquaZoo Leeuwarden en Luchtvaartmuseum Aviodrome zijn namelijk weer geopend. Iedereen die bij zijn of haar boeking een AttractiePas heeft (je ontvangt een AttractiePas als je in een accommodatie of vakantietent van Beekse Bergen verblijft), mag tijdens het verblijf - zonder online reservering - onbeperkt deze parken bezoeken. Iedereen die kampeert bij Vakantiepark Beekse Bergen mag met de bijbehorende toegangspas - zonder online reservering - onbeperkt Speelland Beekse Bergen bezoeken tijdens het verblijf.

Als gevolg van de genomen maatregelen en adviezen rondom het coronavirus (COVID-19) gelden er wel voorzorgsmaatregelen. Gelieve hiervoor de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden. 

Safaripark & Speelland Beekse Bergen, Dierenrijk, ZooParc Overloon, AquaZoo Leeuwarden en Luchtvaartmuseum Aviodrome zijn namelijk weer geopend. Iedereen die bij zijn of haar boeking een AttractiePas heeft (je ontvangt een AttractiePas als je in een accommodatie of vakantietent van Beekse Bergen verblijft), mag tijdens het verblijf - zonder online reservering - onbeperkt deze parken bezoeken. Iedereen die kampeert bij Vakantiepark Beekse Bergen mag met de bijbehorende toegangspas - zonder online reservering - onbeperkt Speelland Beekse Bergen bezoeken tijdens het verblijf.

Als gevolg van de genomen maatregelen en adviezen rondom het coronavirus (COVID-19) gelden er wel voorzorgsmaatregelen. Gelieve hiervoor de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden. 

Iedereen die bij zijn of haar boeking een AttractiePas heeft (je ontvangt een AttractiePas als je in een accommodatie of vakantietent van Beekse Bergen verblijft), mag tijdens het verblijf - zonder online reservering - onbeperkt deze parken bezoeken. Het is dus niet nodig om je te registreren voor een dagbezoek aan deze parken.

Indien je bij ons kampeert en niet in het bezit bent van een AttractiePas, dan kun je deze tegen betaling bijboeken via ‘Mijn Beekse Bergen'.  

De camping van Vakantiepark Beekse Bergen is open, inclusief het gezamenlijk sanitair, dus je verblijf kan doorgaan. Uiteraard houden wij rekening met de richtlijnen vanuit het RIVM. 

 • Het is tijdens je verblijf mogelijk om te genieten van een heerlijke lunch of diner in restaurant Moto. Of geniet van een hapje en drankje op het terras van restaurant Moto, terwijl je uitkijkt over de Serengeti Savanne. Bovendien is het naast de standaard ontbijtbezorging mogelijk om een Moto Fresh Bag of pizza's te laten bezorgen bij jouw eigen accommodatie. 
 • Je kunt volop genieten van de wilde dieren die voor je accommodatie voorbijlopen. Of maak een mooie wandeling over het Safari Resort, waarbij je diverse dieren op de verschillende Savannes aantreft.  
 • Je kunt gebruikmaken van de verschillende outdoor speeltuinen en picknickplaatsen op het Safari Resort.   
 • Je kunt genieten van de natuur met een gehuurde fiets of bolderkar (op basis van beschikbaarheid).  
 • Safari Resort Beekse Bergen organiseert diverse activiteiten voor kinderen zoals speurtochten. Bekijk hier het animatieprogramma tijdens jouw verblijf.   
 • Het overdekte zwembad is weer geopend. We hanteren zwemblokken van een uur. Reserveren kan vanaf de dag van aankomst via de Guest Service op het Safari Resort. Wij nemen géén telefonische reserveringen aan. In verband met de richtlijnen vanuit het RIVM zijn beperkingen opgelegd aan het zwembad bezoek. We streven ernaar om iedereen tijdens zijn of haar verblijf één keer gebruik te kunnen laten maken van het zwembad. 
 • Daag elkaar uit voor een potje bowlen op de bowlingbaan in Pamoja Lounge. Je kunt hiervoor telefonisch een reservering maken via 013-5491311.   
 • De Guest Service & Market is geopend voor (vergeten) boodschappen en eventuele vragen.   

Bekijk hier alle mogelijkheden. 

 • Je kunt gebruikmaken van de verschillende outdoor speeltuinen en picknickplaatsen op ons park. Een potje midgetgolf behoort ook tot de mogelijkheden.
 • Je kunt genieten van de natuur met een gehuurde fiets of bolderkar (op basis van beschikbaarheid).  
 • Vakantiepark Beekse Bergen organiseert in het weekend diverse activiteiten voor kinderen zoals speurtochten. Bekijk hier het animatieprogramma tijdens jouw verblijf.

Bekijk hier alle mogelijkheden. 

Restaurant Moto (Safari Resort Beekse Bergen) is weer geopend. Je kunt ook heerlijk genieten op het terras van het restaurant. Voor Vakantiepark Beekse Bergen zijn er vanwege de brand op 16 juni alternatieve horecavoorzieningen getroffen zoals een pop-up tapasrestaurant. 

Voor gasten van Safari Resort Beekse Bergen is het daarnaast mogelijk om pizza of de Moto Fresh Bag te bestellen voor in je eigen accommodatie. Liever frietjes of een snack? Meer informatie over deze service is te vinden via:  

Safari Resort Beekse Bergen: Restaurant Moto

Vakantiepark Beekse Bergen: Veelgestelde vragen brand Vakantiepark

De supermarkt is ook open voor jouw (vergeten) boodschappen.

Het overdekte zwembad op het Safari Resort is weer geopend. We hanteren zwemblokken van een uur. Reserveren voor Maji Springs is mogelijk bij de Gastenservice op het Safari Resort. Reserveren is mogelijk vanaf de dag van aankomst. Er worden géén telefonische reserveringen aangenomen. In verband met de richtlijnen vanuit het RIVM zijn er beperkingen opgelegd aan het zwembad bezoek. We streven ernaar om iedereen tijdens zijn of haar verblijf één keer gebruik te kunnen laten maken van het zwembad.

De rangers zorgen ervoor dat je je geen moment hoeft te vervelen! Bekijk hier het animatieprogramma van het Vakantiepark en bekijk hier het animatieprogramma van het Safari Resort. 

De animatieprogramma's zijn zodanig aangepast dat dit coronaproof kan plaatsvinden.   

De bowlingbaan op Safari Resort Beekse Bergen is geopend volgens de richtlijnen van het RIVM. Je kunt telefonisch een bowlingbaan reserveren via 013-5491311.

De midgetgolfbaan op Vakantiepark Beekse Bergen is geopend. Er zijn gratis midgetgolfsticks af te halen bij de receptie.  

Het Safari Resort beschikt over een uitgebreid glasvezelnetwerk. Alle accommodaties beschikken hierdoor over een eigen WiFi-punt, zodat je prima vanuit je accommodatie kunt werken. Door de coronamaatregelen wordt er momenteel veel gebruikgemaakt van WiFi in de accommodaties. Om een snel en probleemloos internetgebruik te garanderen, wordt de modem op het Safari Resort momenteel 2 keer per dag automatisch gereset. Overdag rond 12.30 uur is hierdoor de WiFi-verbinding maximaal 1 minuut buiten gebruik. 

Het Vakantiepark beschikt over een uitgebreid glasvezelnetwerk. Alle accommodaties beschikken hierdoor over een eigen WiFi-punt, zodat je prima vanuit je accommodatie kunt werken. 

Dierenwelzijn staat op de eerste plaats. Natuurlijk doet Beekse Bergen er alles aan om jou als gast zoveel mogelijk te laten genieten van het uitzicht op de dieren vanuit je accommodatie. Echter is het Nederlandse weer soms te koud of te stormachtig voor de dieren en kunnen ze niet lang buiten blijven. De dieren gaan dan 's nachts, en soms overdag, naar hun verwarmde stal. De voedertijden van de dieren worden zoveel mogelijk over de dag verspreid.  

Als het sneeuwt of vriest kan het voor de dieren gevaarlijk zijn op de savanne. Ze kunnen bijvoorbeeld uitglijden. Als dit het geval is, zullen de dieren beperkt zichtbaar zijn. De rangers werken er dan hard aan om de waterpartijen ijsvrij te houden, zodat de dieren veilig buiten kunnen lopen. 

Kinderfeestjes, groepsarrangementen, schoolreisjes en andere activiteiten kunnen weer doorgaan. Als je hier vragen over hebt, kun je contact met ons opnemen via 088-9000360. 

Staat je vraag er niet tussen?

Je kunt jouw vragen altijd telefonisch of per e-mail stellen (088-9000360 of info@libemafunfactory.nl). Wegens drukte zijn onze wachttijden momenteel langer dan je van ons gewend bent.  Houd ook rekening met een langere verwerkingstijd, waarvoor onze excuses.  

Help ons en andere gasten door alleen telefonisch contact met ons op te nemen als dat strikt noodzakelijk is en niet kan wachten. Alvast bedankt voor je begrip.

Contact