Veelgestelde vragen in verband met corona

Update coronavirus (COVID-19)

Laatste update 24.09.2021 – 10:58 uur.

Heb je een vraag over het bezoek aan Safaripark Beekse Bergen? Lees hier de veelgestelde vragen Safaripark en Speelland.

Safari Resort en Vakantiepark Beekse Bergen zijn open, dus je verblijf kan doorgaan. Tevens kan er ook weer gebruik worden gemaakt van de AttractiePas. Safaripark & Speelland Beekse Bergen, Dierenrijk, ZooParc Overloon, AquaZoo Leeuwarden en Luchtvaartmuseum Aviodrome zijn namelijk weer geopend.

Daarnaast is er op de vakantieparken zelf ook genoeg te beleven. Voor meer informatie over de precieze activiteiten verwijzen wij je naar de vragen hieronder (“Wat is er momenteel te doen in Safari Resort/Vakantiepark Beekse Bergen?”).  

Natuurlijk gelden voor jouw verblijf dezelfde landelijke richtlijnen als die je thuis dient op te volgen. Ook wij nemen maatregelen en volgen uiteraard de richtlijnen van het RIVM en de (lokale) autoriteiten. Om deze reden gelden er voorzorgsmaatregelen. Wij doen natuurlijk ons uiterste best om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Daarnaast heb je geen testbewijs of coronapas nodig om bij ons te verblijven of om toegang te krijgen tot Safaripark Beekse Bergen.

Nee, voor toegang tot de Beekse Bergen of Speelland is geen coronatoegangsbewijs nodig. Deze is vanaf 25 september alleen nodig bij restaurant Moto op het Safari Resort, Wanyama op het Safaripark en Kaapstad op Vakantiepark. Als je binnen wilt dineren is het laten zien van een QR-code of coronatoegangsbewijs verplicht, buiten op het terras niet. 

Voor de overige horecalocaties geldt dat er geen toegangsbewijs nodig is en dat deze zijn voorzien van afhaalpunten met zitgelegenheid. 

Ja, je verblijf kan vooralsnog doorgaan. Zodra de situatie verandert, zullen wij eventuele wijzigingen communiceren op onze website. 

Speelland Beekse Bergen is weer geopend. Wanneer je kampeert op Vakantiepark Beekse Bergen ontvang je de toegangspas waarmee je tijdens je verblijf - zonder online reservering - onbeperkt Speelland Beekse Bergen mag bezoeken. 

Als gevolg van de genomen maatregelen en adviezen rondom het coronavirus (COVID-19) gelden er wel voorzorgsmaatregelen. Gelieve hiervoor de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden.

Gasten van de Beekse Bergen camping met een abonnement voor het Safaripark hebben toegang tot het Safaripark op vertoon van een geldig abonnement in combinatie met de reservering van het verblijf op de camping. Hier is geen aparte online reservering voor nodig.

Het gezamenlijk sanitair op Vakantiepark Beekse Bergen is geopend. Uiteraard houden wij rekening met de richtlijnen vanuit het RIVM.   

Als je een verblijf bij ons geboekt hebt met een aankomstdatum op korte termijn, dan heb je een e-mail van ons ontvangen met meer informatie.  

Indien je onverhoopt jouw vakantie moet annuleren en je hebt geen annuleringsfonds (zie hierna) afgesloten, dan ben je een gefixeerde schadeloosstelling verschuldigd. Het annuleren dient schriftelijk te gebeuren. Deze schadeloosstelling bedraagt ten aanzien van gereserveerde verblijfsaccommodaties en kampeerplaatsen:  

 • bij annulering meer dan drie maanden voor de aankomstdatum 15% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;  
 • bij annulering binnen drie tot twee maanden voor de aankomstdatum 50% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;  
 • bij annulering binnen twee tot één maand voor de aankomstdatum 75% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;  
 • bij annulering binnen één maand voor de aankomstdatum 90% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;  
 • bij annulering op de dag van aankomst 100% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs.  

Ook indien je niet verschijnt op de ingangsdatum ben je 100% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs (huursom incl. bijkomende kosten/exclusief lokale heffingen) verschuldigd.  

Annuleringsfonds  

Deelneming aan het annuleringsfonds vrijwaart je voor de kosten van een annulering, veroorzaakt door één van de volgende gebeurtenissen, mits gepaard met een officiële verklaring:    

 • bij overlijden, ziekte of ongeval van de hoofdpersoon of een van de deelnemers;  
 • bij vroegtijdig afbreken van jouw vakantie wegens overlijden van een familielid in de eerste graad van de hoofdpersoon of een van de deelnemers;  
 • bij vroegtijdig afbreken van jouw vakantie wegens brand, stormschade of blikseminslag aan huis of inboedel van de hoofdpersoon of een van de deelnemers.  

Onder ‘deelnemers’ worden de personen verstaan die op ‘mijn.beeksebergen.nl’ staan vermeld.  

Deelname aan het annuleringsfonds dient direct bij boeking te geschieden. Het annuleringsfonds loopt van de dag van aanmelding tot de dag van vertrek. In geval van vroegtijdig afbreken van de vakantie om één van bovenstaande redenen wordt naar rato van het aantal genoten vakantiedagen een percentage van de huursom terugbetaald. Het fonds keert uit nadat de standplaats of accommodatie leeg is. Dit laatste dien je ook schriftelijk kenbaar te maken aan de receptie. Voor deelneming aan het annuleringsfonds bedraagt het tarief 5% van de totale huursom. Er worden geen poliskosten berekend. 

Wij bieden je de flexibiliteit om je verblijf in bepaalde gevallen om te boeken. Het omboeken van je verblijf is bijvoorbeeld in de meeste van de volgende gevallen mogelijk: indien er een negatief reisadvies geldt voor Noord-Brabant, de grenzen gesloten zijn/worden, onze aangesloten Attractieparken (zoals Safaripark Beekse Bergen) tijdens je verblijf gesloten zijn zonder dat dit bij de boeking al bekend was en/of er maatregelen worden gewijzigd omtrent de samenstelling van je reisgezelschap waar je niet aan kunt voldoen. Deze mogelijkheden gelden enkel voor situaties die bij het boeken van je verblijf nog niet bekend waren. Tevens dient de maatregel vermeld te zijn op de officiële website van de Nederlandse overheid. Mocht je willen omboeken en ook in aanmerking komen voor het omboeken van jouw verblijf, neem dan contact met ons op. 

Vanaf 26 juni is het niet meer verplicht om in alle binnenruimtes een mondkapje te dragen. Indien medewerkers niet de mogelijkheid hebben om 1,5 meter afstand te houden tot gasten, dan dragen zij een mondkapje.

Safaripark Beekse Bergen is weer geopend. Iedereen die bij zijn of haar boeking een AttractiePas heeft (je ontvangt een AttractiePas als je in een accommodatie of vakantietent van Beekse Bergen verblijft), mag tijdens het verblijf - zonder online reservering - onbeperkt het Safaripark bezoeken.  

Als gevolg van de genomen maatregelen en adviezen rondom het coronavirus (COVID-19) gelden er wel voorzorgsmaatregelen. Gelieve hiervoor de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden. 

Safaripark & Speelland Beekse Bergen, Dierenrijk, ZooParc Overloon, AquaZoo Leeuwarden en Luchtvaartmuseum Aviodrome zijn namelijk weer geopend. Iedereen die bij zijn of haar boeking een AttractiePas heeft (je ontvangt een AttractiePas als je in een accommodatie of vakantietent van Beekse Bergen verblijft), mag tijdens het verblijf - zonder online reservering - onbeperkt deze parken bezoeken. Iedereen die kampeert bij Vakantiepark Beekse Bergen mag met de bijbehorende toegangspas - zonder online reservering - onbeperkt Speelland Beekse Bergen bezoeken tijdens het verblijf.

Als gevolg van de genomen maatregelen en adviezen rondom het coronavirus (COVID-19) gelden er wel voorzorgsmaatregelen. Gelieve hiervoor de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden. 

Safaripark & Speelland Beekse Bergen, Dierenrijk, ZooParc Overloon, AquaZoo Leeuwarden en Luchtvaartmuseum Aviodrome zijn namelijk weer geopend. Iedereen die bij zijn of haar boeking een AttractiePas heeft (je ontvangt een AttractiePas als je in een accommodatie of vakantietent van Beekse Bergen verblijft), mag tijdens het verblijf - zonder online reservering - onbeperkt deze parken bezoeken. Iedereen die kampeert bij Vakantiepark Beekse Bergen mag met de bijbehorende toegangspas - zonder online reservering - onbeperkt Speelland Beekse Bergen bezoeken tijdens het verblijf.

Als gevolg van de genomen maatregelen en adviezen rondom het coronavirus (COVID-19) gelden er wel voorzorgsmaatregelen. Gelieve hiervoor de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden. 

Iedereen die bij zijn of haar boeking een AttractiePas heeft (je ontvangt een AttractiePas als je in een accommodatie of vakantietent van Beekse Bergen verblijft), mag tijdens het verblijf - zonder online reservering - onbeperkt deze parken bezoeken. Het is dus niet nodig om je te registreren voor een dagbezoek aan deze parken.

Indien je bij ons kampeert en niet in het bezit bent van een AttractiePas, dan kun je deze tegen betaling bijboeken via ‘Mijn Beekse Bergen'.  

De camping van Vakantiepark Beekse Bergen is open, inclusief het gezamenlijk sanitair, dus je verblijf kan doorgaan. Uiteraard houden wij rekening met de richtlijnen vanuit het RIVM. 

 • Het is tijdens je verblijf mogelijk om te genieten van een heerlijke lunch of diner in restaurant Moto. Of geniet van een hapje en drankje op het terras van restaurant Moto, terwijl je uitkijkt over de Serengeti Savanne. Bovendien is het naast de standaard ontbijtbezorging mogelijk om een Moto Fresh Bag of pizza's te laten bezorgen bij jouw eigen accommodatie. 
 • Je kunt volop genieten van de wilde dieren die voor je accommodatie voorbijlopen. Of maak een mooie wandeling over het Safari Resort, waarbij je diverse dieren op de verschillende Savannes aantreft.  
 • Je kunt gebruikmaken van de verschillende outdoor speeltuinen en picknickplaatsen op het Safari Resort.   
 • Je kunt genieten van de natuur met een gehuurde fiets of bolderkar (op basis van beschikbaarheid).  
 • Safari Resort Beekse Bergen organiseert diverse activiteiten voor kinderen zoals speurtochten. Bekijk hier het animatieprogramma tijdens jouw verblijf.   
 • Vanaf zaterdag 25 september is reserveren niet meer nodig en heb je onbeperkt de tijd om te genieten van het zwembad. 
 • Daag elkaar uit voor een potje bowlen op de bowlingbaan in Pamoja Lounge. Je kunt hiervoor telefonisch een reservering maken via 013-5491311.   
 • De Guest Service & Market is geopend voor (vergeten) boodschappen en eventuele vragen.   

Bekijk hier alle mogelijkheden. 

 • Je kunt gebruikmaken van de verschillende outdoor speeltuinen en picknickplaatsen op ons park. Een potje midgetgolf behoort ook tot de mogelijkheden.
 • Je kunt genieten van de natuur met een gehuurde fiets of bolderkar (op basis van beschikbaarheid).  
 • Vakantiepark Beekse Bergen organiseert in het weekend diverse activiteiten voor kinderen zoals speurtochten. Bekijk hier het animatieprogramma tijdens jouw verblijf.

Bekijk hier alle mogelijkheden. 

Ja, restaurant Moto (Safari Resort Beekse Bergen) is geopend. Voor Vakantiepark Beekse Bergen zijn er vanwege de brand op 16 juni alternatieve horecavoorzieningen getroffen zoals restaurant Kaapstad. Als je hier wilt dineren is testen voor toegang verplicht. 

Voor gasten van Safari Resort Beekse Bergen is het daarnaast mogelijk om pizza of de Moto Fresh Bag te bestellen voor in je eigen accommodatie, deze gerechten worden bezorgd. Liever frietjes of een snack? Kijk dan snel op onze Beekse Bergen app voor de mogelijkheden. Meer informatie over onze service is te vinden via:   

Safari Resort Beekse Bergen: Restaurant Moto

Vakantiepark Beekse Bergen: Tijdelijke voorzieningen

De supermarkt is ook open voor jouw (vergeten) boodschappen.

Ja, en vanaf 25 september zijn er geen beperkingen meer opgelegd aan het zwembad bezoek en is reserveren niet meer nodig. 

De rangers zorgen ervoor dat je je geen moment hoeft te vervelen! Bekijk hier het animatieprogramma van het Vakantiepark en bekijk hier het animatieprogramma van het Safari Resort. 

De animatieprogramma's zijn zodanig aangepast dat dit coronaproof kan plaatsvinden.   

De bowlingbaan op Safari Resort Beekse Bergen is geopend volgens de richtlijnen van het RIVM. Je kunt telefonisch een bowlingbaan reserveren via 013-5491311.

De midgetgolfbaan op Vakantiepark Beekse Bergen is geopend. Er zijn gratis midgetgolfsticks af te halen bij de receptie.  

Het Safari Resort beschikt over een uitgebreid glasvezelnetwerk. Alle accommodaties beschikken hierdoor over een eigen WiFi-punt, zodat je prima vanuit je accommodatie kunt werken. Door de coronamaatregelen wordt er momenteel veel gebruikgemaakt van WiFi in de accommodaties. Om een snel en probleemloos internetgebruik te garanderen, wordt de modem op het Safari Resort momenteel 2 keer per dag automatisch gereset. Overdag rond 12.30 uur is hierdoor de WiFi-verbinding maximaal 1 minuut buiten gebruik. 

Het Vakantiepark beschikt over een uitgebreid glasvezelnetwerk. Alle accommodaties beschikken hierdoor over een eigen WiFi-punt, zodat je prima vanuit je accommodatie kunt werken. 

Dierenwelzijn staat op de eerste plaats. Natuurlijk doet Beekse Bergen er alles aan om jou als gast zoveel mogelijk te laten genieten van het uitzicht op de dieren vanuit je accommodatie. Echter is het Nederlandse weer soms te koud of te stormachtig voor de dieren en kunnen ze niet lang buiten blijven. De dieren gaan dan 's nachts, en soms overdag, naar hun verwarmde stal. De voedertijden van de dieren worden zoveel mogelijk over de dag verspreid.  

Als het sneeuwt of vriest kan het voor de dieren gevaarlijk zijn op de savanne. Ze kunnen bijvoorbeeld uitglijden. Als dit het geval is, zullen de dieren beperkt zichtbaar zijn. De rangers werken er dan hard aan om de waterpartijen ijsvrij te houden, zodat de dieren veilig buiten kunnen lopen. 

Kinderfeestjes, groepsarrangementen, schoolreisjes en andere activiteiten kunnen weer doorgaan. Als je hier vragen over hebt, kun je contact met ons opnemen via 088-9000360. 

Staat je vraag er niet tussen?

Je kunt jouw vragen altijd telefonisch of per e-mail stellen (088-9000360 of info@libemafunfactory.nl). Wegens drukte zijn onze wachttijden momenteel langer dan je van ons gewend bent.  Houd ook rekening met een langere verwerkingstijd, waarvoor onze excuses.  

Help ons en andere gasten door alleen telefonisch contact met ons op te nemen als dat strikt noodzakelijk is en niet kan wachten. Alvast bedankt voor je begrip.

Contact