Veelgestelde vragen in verband met corona

Update coronavirus (COVID-19)

Laatste update 25.09.2020 – 09:24 uur. 

Er zijn op dit moment veel vragen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen die het kabinet heeft genomen. 

Op deze pagina vind je de veel gestelde vragen en antwoorden daarop. Het coronavirus zorgt dagelijks voor nieuwe ontwikkelingen. Daarom houden we nauw contact met de daarvoor aangewezen instanties. Ons beleid passen we steeds aan op de actuele richtlijnen van het RIVM en de (lokale) autoriteiten. Ook deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. Houd deze pagina dus in de gaten.

Heb je een vraag over het bezoek aan Safaripark Beekse Bergen? Lees hier de veelgestelde vragen Safaripark en Speelland.

Safari Resort en Vakantiepark Beekse Bergen zijn open. Natuurlijk gelden voor jouw verblijf dezelfde landelijke richtlijnen als die je thuis dient op te volgen. Ook wij nemen maatregelen en volgen uiteraard de richtlijnen van het RIVM en de (lokale) autoriteiten. Om deze reden gelden er voorzorgsmaatregelen. Wij doen natuurlijk ons uiterste best om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. 

Vanzelfsprekend dienen mensen thuis te blijven bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, hoesten, keelpijn, verhoging of koorts. Als een huisgenoot of gezinslid ook benauwd is en/of koorts heeft, dan moeten alle huisgenoten en gezinsleden thuisblijven. Voor meer informatie verwijzen we je naar Rijksoverheid.nl. 

Ja, je verblijf kan doorgaan mits personen uit verschillende huishoudens altijd 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Onder een huishouden verstaan we echtgenoten, geregistreerde partners of andere levensgezellen en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij op één adres wonen. 

De camping van Vakantiepark Beekse Bergen is weer geopend, inclusief het gezamenlijk sanitair. Bij de openstelling van de gezamenlijke sanitaire voorzieningen is rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM.  

Tot 3 maanden voor aankomst kun je ten alle tijden je reservering verzetten naar een andere aankomstdatum. 

Indien je onverhoopt jouw vakantie moet annuleren en je hebt geen annuleringsfonds (zie hierna) afgesloten, dan ben je een gefixeerde schadeloosstelling verschuldigd. Het annuleren dient schriftelijk te gebeuren. Deze schadeloosstelling bedraagt ten aanzien van gereserveerde verblijfsaccommodaties en kampeerplaatsen:

  • bij annulering meer dan drie maanden voor de aankomstdatum 15% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;
  • bij annulering binnen drie tot twee maanden voor de aankomstdatum 50% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;
  • bij annulering binnen twee tot één maand voor de aankomstdatum 75% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;
  • bij annulering binnen één maand voor de aankomstdatum 90% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;
  • bij annulering op de dag van aankomst 100% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs.

Ook indien je niet verschijnt op de ingangsdatum ben je 100% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs (huursom incl. bijkomende kosten/exclusief lokale heffingen) verschuldigd.

Annuleringsfonds

Deelneming aan het annuleringsfonds vrijwaart je voor de kosten van een annulering, veroorzaakt door één van de volgende gebeurtenissen, mits gepaard met een officiële verklaring:  

  • bij overlijden, ziekte of ongeval van de hoofdpersoon of een van de deelnemers;
  • bij vroegtijdig afbreken van jouw vakantie wegens overlijden van een familielid in de eerste graad van de hoofdpersoon of een van de deelnemers;
  • bij vroegtijdig afbreken van jouw vakantie wegens brand, stormschade of blikseminslag aan huis of inboedel van de hoofdpersoon of een van de deelnemers.

Onder ‘deelnemers’ worden de personen verstaan die op ‘mijn.beeksebergen.nl’ staan vermeld.

Deelname aan het annuleringsfonds dient direct bij boeking te geschieden. Het annuleringsfonds loopt van de dag van aanmelding tot de dag van vertrek. In geval van vroegtijdig afbreken van de vakantie om één van bovenstaande redenen wordt naar rato van het aantal genoten vakantiedagen een percentage van de huursom terugbetaald. Het fonds keert uit nadat de standplaats of accommodatie leeg is. Dit laatste dien je ook schriftelijk kenbaar te maken aan de receptie. Voor deelneming aan het annuleringsfonds bedraagt het tarief 5% van de totale huursom. Er worden geen poliskosten berekend.

Iedereen die bij zijn of haar boeking een AttractiePas heeft, mag tijdens het verblijf - zonder online reservering - onbeperkt het Safaripark bezoeken. 

Als gevolg van de genomen maatregelen en adviezen rondom het coronavirus (COVID-19) van het RIVM, de Nederlandse overheid, de Brabantse Veiligheidsregio’s en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) gelden er wel voorzorgsmaatregelen. Gelieve hiervoor de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden. 

Iedereen die bij zijn of haar boeking een AttractiePas heeft, mag tijdens het verblijf - zonder online reservering - onbeperkt het Safaripark bezoeken. Let op: je kunt in het Safaripark enkel met pin of contactloos betalen.

Als gevolg van de genomen maatregelen en adviezen rondom het coronavirus (COVID-19) van het RIVM, de Nederlandse overheid, de Brabantse Veiligheidsregio’s en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) gelden er wel voorzorgsmaatregelen. Gelieve hiervoor de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden.

Onze attractieparken zijn weer geopend en verblijfsgasten van Safari Resort of Vakantiepark Beekse Bergen hebben met hun AttractiePas ook weer onbeperkt toegang tot deze parken.  

Als gevolg van de genomen maatregelen en adviezen rondom het coronavirus (COVID-19) van het RIVM, de Nederlandse overheid, de Brabantse Veiligheidsregio’s en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) gelden er wel voorzorgsmaatregelen. Gelieve hiervoor de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden. 

Onze restaurants zijn weer geopend volgens de richtlijnen van het RIVM en daardoor met een beperkte capaciteit. Voor binnen is het noodzakelijk om voorafgaand te reserveren. Reserveren bij restaurant Moto op Safari Resort Beekse Bergen kan via de Beekse Bergen app of via 06-82519081. Voor reserveringen bij restaurant Kaapstad op Vakantiepark Beekse Bergen kun je contact opnemen via 013-5491164 of via 06-83151997. 

Gasten van het Safari Resort kunnen ook een maaltijd bestellen bij restaurant Moto. Deze wordt dan bij de accommodatie bezorgd. Voor zowel gasten van Vakantiepark als Safari Resort Beekse Bergen is het mogelijk om pizza te bestellen. Meer informatie over deze bezorgservice is te vinden via https://www.beeksebergen.nl/overnachten/safari-resort/restaurant-moto. Bestellen kan via de Beekse Bergen app of via de Guest Service in Karibu Town (Safari Resort Beekse Bergen). 

De zwembaden van Safari Resort en Vakantiepark Beekse Bergen zijn weer geopend volgens de richtlijnen van het RIVM. Gezien de beperkte capaciteit, zijn er zwemblokken ingesteld. Bij het Safari Resort mag er 1 uur gezwommen worden en bij het Vakantiepark 2 uur. Reserveren is verplicht bij de Guest Service of de Infoshop op het park. In verband met de beperkte beschikbaarheid kan er per verblijf één keer gereserveerd worden voor het zwembad.  

De supermarkt is ook open voor jouw (vergeten) boodschappen. 

Het animatieprogramma is aangepast in frequentie. Het gaat om faciliterende activiteiten, zoals een speurtocht of een knutselpakketje. 

De bowlingbaan in Pamoja Lounge op het Safari Resort is weer geopend voor gasten van het Safari Resort. Het is hiervoor wel noodzakelijk om voorafgaand te reserveren. Dit kan door te bellen of appen naar 06-82519081. 

De midgetgolfbaan aan de voorzijde van de Afrika Club op het Vakantiepark is weer geopend voor gasten van zowel het Vakantiepark als het Safari Resort. Je kunt hiervoor een reservering maken via de infoshop. Hier kun je ook gratis midgetgolfsticks afhalen. 

Indien je al een reservering hebt staan, kan deze over het algemeen doorgaan. Mocht dit niet het geval zijn, dan nemen wij contact met je op. Wil je een nieuwe reservering plaatsen, kan dit vanaf bezoekdatum 1 september 2020. 

Staat je vraag er niet tussen?

Je kunt jouw vragen altijd telefonisch of per e-mail stellen (088-9000360 of info@libemafunfactory.nl). Wegens drukte zijn onze wachttijden momenteel langer dan je van ons gewend bent.  Houd ook rekening met een langere verwerkingstijd, waarvoor onze excuses.  

Help ons en andere gasten door alleen telefonisch contact met ons op te nemen als dat strikt noodzakelijk is en niet kan wachten. Alvast bedankt voor je begrip.

Contact