Veelgestelde vragen in verband met corona

Update coronavirus (COVID-19)

Laatste update 16.10.2020 – 10:46 uur. 

Er zijn op dit moment veel vragen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen die het kabinet heeft genomen. 

Op deze pagina vind je de veel gestelde vragen en antwoorden daarop. Het coronavirus zorgt dagelijks voor nieuwe ontwikkelingen. Daarom houden we nauw contact met de daarvoor aangewezen instanties. Ons beleid passen we steeds aan op de actuele richtlijnen van het RIVM en de (lokale) autoriteiten. Ook deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. Houd deze pagina dus in de gaten.

Heb je een vraag over het bezoek aan Safaripark Beekse Bergen? Lees hier de veelgestelde vragen Safaripark en Speelland.

Safari Resort en Vakantiepark Beekse Bergen zijn open. Natuurlijk gelden voor jouw verblijf dezelfde landelijke richtlijnen als die je thuis dient op te volgen. Ook wij nemen maatregelen en volgen uiteraard de richtlijnen van het RIVM en de (lokale) autoriteiten. Om deze reden gelden er voorzorgsmaatregelen. Wij doen natuurlijk ons uiterste best om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. 

Vanzelfsprekend dienen mensen thuis te blijven bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, hoesten, keelpijn, verhoging of koorts. Als een huisgenoot of gezinslid ook benauwd is en/of koorts heeft, dan moeten alle huisgenoten en gezinsleden thuisblijven. Voor meer informatie verwijzen we je naar Rijksoverheid.nl. 

Ja, je verblijf kan doorgaan. Je mag met meerdere huishoudens of vrienden in dezelfde woning verblijven. Een gezelschap mag bestaan uit maximaal 4 personen of één huishouden. Kinderen tot en met 12 jaar worden hierbij niet meegerekend. Het is dus niet mogelijk om met meer dan 4 personen (m.u.v. eigen huishouden) een vakantiewoning te huren. Houd altijd 1,5 meter afstand van mensen uit een ander huishouden. Onder een huishouden verstaan we echtgenoten, geregistreerde partners of andere levensgezellen en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij op één adres wonen. 

Ja, je verblijf kan vooralsnog doorgaan. We verzoeken je om nog geen contact met ons op te nemen. Het is nog onduidelijk wat de maatregelen voor na deze periode zijn. Zodra de situatie verandert, zullen wij eventuele wijzigingen communiceren op onze website. 

De camping van Vakantiepark Beekse Bergen is open, inclusief het gezamenlijk sanitair. Bij de openstelling van de gezamenlijke sanitaire voorzieningen is rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM.  

Indien je onverhoopt jouw vakantie moet annuleren en je hebt geen annuleringsfonds (zie hierna) afgesloten, dan ben je een gefixeerde schadeloosstelling verschuldigd. Het annuleren dient schriftelijk te gebeuren. Deze schadeloosstelling bedraagt ten aanzien van gereserveerde verblijfsaccommodaties en kampeerplaatsen:

  • bij annulering meer dan drie maanden voor de aankomstdatum 15% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;
  • bij annulering binnen drie tot twee maanden voor de aankomstdatum 50% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;
  • bij annulering binnen twee tot één maand voor de aankomstdatum 75% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;
  • bij annulering binnen één maand voor de aankomstdatum 90% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs;
  • bij annulering op de dag van aankomst 100% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs.

Ook indien je niet verschijnt op de ingangsdatum ben je 100% van de in de bevestiging vermelde totaalprijs (huursom incl. bijkomende kosten/exclusief lokale heffingen) verschuldigd.

Annuleringsfonds

Deelneming aan het annuleringsfonds vrijwaart je voor de kosten van een annulering, veroorzaakt door één van de volgende gebeurtenissen, mits gepaard met een officiële verklaring:  

  • bij overlijden, ziekte of ongeval van de hoofdpersoon of een van de deelnemers;
  • bij vroegtijdig afbreken van jouw vakantie wegens overlijden van een familielid in de eerste graad van de hoofdpersoon of een van de deelnemers;
  • bij vroegtijdig afbreken van jouw vakantie wegens brand, stormschade of blikseminslag aan huis of inboedel van de hoofdpersoon of een van de deelnemers.

Onder ‘deelnemers’ worden de personen verstaan die op ‘mijn.beeksebergen.nl’ staan vermeld.

Deelname aan het annuleringsfonds dient direct bij boeking te geschieden. Het annuleringsfonds loopt van de dag van aanmelding tot de dag van vertrek. In geval van vroegtijdig afbreken van de vakantie om één van bovenstaande redenen wordt naar rato van het aantal genoten vakantiedagen een percentage van de huursom terugbetaald. Het fonds keert uit nadat de standplaats of accommodatie leeg is. Dit laatste dien je ook schriftelijk kenbaar te maken aan de receptie. Voor deelneming aan het annuleringsfonds bedraagt het tarief 5% van de totale huursom. Er worden geen poliskosten berekend.

Er geldt een advies aan bezoekers vanaf 13 jaar om in de binnenlocaties zoals het centrumgebouw een mondkapje te dragen. Dit advies geldt niet voor je eigen accommodatie en in de buitenlucht. Onze medewerkers dragen ook een mondkapje om de veiligheid van onze gasten te kunnen waarborgen.

Iedereen die bij zijn of haar boeking een AttractiePas heeft, mag tijdens het verblijf - zonder online reservering - onbeperkt het Safaripark bezoeken. 

Als gevolg van de genomen maatregelen en adviezen rondom het coronavirus (COVID-19) van het RIVM, de Nederlandse overheid, de Brabantse Veiligheidsregio’s en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) gelden er wel voorzorgsmaatregelen. Gelieve hiervoor de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden. 

Onze attractieparken zijn open en verblijfsgasten van Safari Resort of Vakantiepark Beekse Bergen hebben met hun AttractiePas onbeperkt toegang tot deze parken.  

Als gevolg van de genomen maatregelen en adviezen rondom het coronavirus (COVID-19) van het RIVM, de Nederlandse overheid, de Brabantse Veiligheidsregio’s en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) gelden er wel voorzorgsmaatregelen. Gelieve hiervoor de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden. 

Iedereen die bij zijn of haar boeking een AttractiePas heeft, mag tijdens het verblijf - zonder online reservering - onbeperkt het Safaripark bezoeken. Let op: je kunt in het Safaripark enkel met pin of contactloos betalen.

Als gevolg van de genomen maatregelen en adviezen rondom het coronavirus (COVID-19) van het RIVM, de Nederlandse overheid, de Brabantse Veiligheidsregio’s en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) gelden er wel voorzorgsmaatregelen. Gelieve hiervoor de website van het betreffende park met actuele informatie in de gaten te houden.

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen zijn onze restaurants gesloten t/m 10 november. Naast onze standaard ontbijtservice bieden wij nu ook verschillende alternatieven voor een heerlijke lunch of diner in je eigen accommodatie. Bovendien is het op het Safari Resort mogelijk om een picknickmand af te halen om te genieten van een heerlijke picknick in de omgeving van jouw accommodatie. Voor gasten van Safari Resort Beekse Bergen is het daarnaast mogelijk om pizza te bestellen voor een heerlijke pizzavond in je eigen accommodatie. Liever frietjes of een snack? Het is ook mogelijk om een snack af te halen bij cafetaria 't Peuselhappie op Vakantiepark Beekse Bergen. Let op: De cafetaria is enkel open voor afhaal. Meer informatie over deze service is te vinden via:

Safari Resort Beekse Bergen: https://www.beeksebergen.nl/overnachten/safari-resort/restaurant-moto

Vakantiepark Beekse Bergen: https://www.beeksebergen.nl/overnachten/vakantiepark/eten-en-drinken

De zwembaden van Safari Resort en Vakantiepark Beekse Bergen zijn open volgens de richtlijnen van het RIVM. Gezien de beperkte capaciteit, zijn er zwemblokken ingesteld. Bij het Safari Resort mag er 1 uur gezwommen worden en bij het Vakantiepark 2 uur. In de herfstvakantie geldt ook een tijdsblok van 1 uur voor het Vakantiepark. Reserveren is verplicht bij de Guest Service of de Infoshop op het park. In verband met de beperkte beschikbaarheid kan er per verblijf één keer gereserveerd worden voor het zwembad.  

De supermarkt is ook open voor jouw (vergeten) boodschappen. 

Het animatieprogramma van Beekse Bergen richt zich momenteel vooral op kinderen van 4 tot 12 jaar. Hierbij gaat het om activiteiten waar kinderen zonder begeleiding van ouders aan mee kunnen doen zoals knutselen, minidisco, en verschillende spelletjes. Toch liever een activiteit voor het hele gezin doen? Dat kan ook! Iedere knutselactiviteit kan ook als meeneem pakket ingepakt worden. Daarnaast staan ook op het animatieprogramma een aantal speciale 'gezinsactiviteiten'. Deze zijn zo ingericht dat jullie dit samen als gezin kunnen doen. Denk hierbij aan een speurtocht, lichtjesroute of bloemetjes zaaien voor de bijen. 

De bowlingbaan is geopend. Reserveren is verplicht en kan via 013-5491311 of via de bar. In verband met de aangescherpte coronamaatregelen is het niet mogelijk om tijdens het bowlen eten en drinken te bestellen bij de bar. Het is wel mogelijk om een koffie to go af te halen bij de koffiebar op het terras van Karibu Town.

De midgetgolfbaan aan de voorzijde van de Afrika Club op het Vakantiepark is open voor gasten van zowel het Vakantiepark als het Safari Resort. Je kunt hiervoor een reservering maken via de infoshop. Hier kun je ook gratis midgetgolfsticks afhalen. 

Indien je al een reservering hebt staan, kan deze over het algemeen doorgaan. Mocht dit niet het geval zijn, dan nemen wij contact met je op. Groepsarrangementen voor 30 personen of meer zijn in beperkte mate mogelijk, je kunt hiervoor contact met ons opnemen via 088-9000360.

Staat je vraag er niet tussen?

Je kunt jouw vragen altijd telefonisch of per e-mail stellen (088-9000360 of info@libemafunfactory.nl). Wegens drukte zijn onze wachttijden momenteel langer dan je van ons gewend bent.  Houd ook rekening met een langere verwerkingstijd, waarvoor onze excuses.  

Help ons en andere gasten door alleen telefonisch contact met ons op te nemen als dat strikt noodzakelijk is en niet kan wachten. Alvast bedankt voor je begrip.

Contact