Nieuws

Proeven van extra lange 'Afrikaanse somer-avonden' op Beekse Bergen

woensdag 30 juni 2021

Persberichten
Op safari

Hilvarenbeek, 30 juni 2021 – Bezoekers van Safaripark Beekse Bergen kunnen deze zomer extra lang in het park genieten van hapjes, dieren en de avondzon. Tijdens ‘Somer by Beekse Bergen’ is het Safaripark extra lang open en staan er overal langs de routes extra horeca-punten met bijzondere gerechten en drankjes.   

In het park is er een heuse Somerkroeg, met uitzicht op de savannes. In het vernieuwde grill-restaurant Wanyama zal er aangeschoven kunnen worden voor een uitgebreide lunch of diner met onbeperkt, live bereid, vlees, vis en groenten van de grill.  

Tijdens deze ‘Somerdagen’, die lopen van 1 juli tot en met 5 september, is het park ook 's avonds open tot 21.00 uur, waardoor bezoekers in de avondzon op autosafari kunnen gaan of de dieren vanaf de boot kunnen bekijken.  

Zwarte neushoorn 
Ook kunnen ze de vernieuwde wandelsafari ontdekken die langs het nieuwe verblijf van de zwarte neushoorn loopt. In dit bijna 9000 vierkante meter grote gebied, bestaande uit twee buitenruimtes en een stal, heeft het mannetje Hodari zijn intrek genomen. Naar verwachting zal zich deze zomer ook een vrouwtje bij hem voegen in het kader van het fokprogramma. 

Bij het nieuwe verblijf wordt ook uitgebreid stilgestaan bij de bedreigingen van de diersoort, middels speciale educatiepunten. Zo zijn bezoekers op een interactieve manier getuige van een gesprek tussen een stroper en een handelaar en krijgen ze informatie over het leefgebied van deze diersoort. 

Geboortes 
Hodari is niet de enige nieuwe bewoner in het Safaripark: de afgelopen maanden is er een groot aantal dieren geboren, waaronder zebra's, giraffen, een kameel, gevlekte hyena's, zwarte paard antilopes, een banteng en kaapse buffel. Bijzonder is ook de kleine kuifmangabey: het is wereldwijd het enige jong van deze apensoort dat te bewonderen is in een dierentuin. De afgelopen maand kwamen er ook maar liefst twee chimpansees ter wereld. 

somer-by-uitzicht-op-dieren-beekse-bergen.jpg 

Geniet van een hapje of een drankje met uitzicht op de dieren.

Persberichten
Op safari
giraffe-beekse-bergen-somerbeeld.jpg