Nieuws

Drieling leeuwenwelpjes in Beekse Bergen

dinsdag 03 oktober 2017

Geboortes
Op safari

Update dinsdag 3 oktober

Ontdek deze herfst de drieling leeuwenwelpjes in Safaripark Beekse Bergen en beleef het nieuwe leven van wel heel dichtbij! De welpjes zijn al helemaal gewend in hun buitenverblijf en eten goed mee met de rest van de groep. 

Kom jij Nala, Sarabi en Rhaya een bezoekje brengen tijdens de herstvakantie? Want voor je het weet zijn deze boefjes groot!

BESTEL HIER JE TICKETS MET KORTING

 

Update donderdag 21 september

Het gaat goed met de welpjes Nala, Sarabi en Rhaya! Afgelopen weekend zijn ze geïntroduceerd aan de rest van de leeuwengroep. De welpjes zijn nu dagelijks buiten te bewonderen, waar ze vaak druk aan het spelen zijn. Dit spelen is namelijk een manier voor welpen om hun jachttechnieken te oefenen. 
 
Vanaf zes weken beginnen welpen vaak met het eten van vast voedsel. Inmiddels zijn de kleine leeuwtjes alweer 3,5 maand oud. Afgelopen week hebben ze een groot stuk vlees gekregen van onze dierverzorgers. Kijk ze eens smullen! 
 

 

Update donderdag 7 september

De pasgeboren drieling leeuwenwelpjes heeft vandaag voor het eerst hun ruime buitenverblijf in het Safaripark ontdekt. Het duurde even voordat de vrouwtjes allemaal met hun moeder mee naar buiten durfden, maar eenmaal buiten werd er enthousiast gerend en gespeeld samen.  


"Rhaya, Nala en Sarabi zijn gegroeid als kool en het gaat heel erg goed met ze. De zoogtijd van de welpjes duurt ongeveer 8 maanden, maar ze zijn inmiddels al begonnen met vlees eten", zegt verzorgster Milou. 
 
Leeuwenwelpjes
De jongen werden eind juni geboren. Omdat ze de eerste periode heel kwetsbaar zijn, verbleven ze afgelopen tijd samen met hun moeder in de kraamkamer achter de schermen. Vandaag mochten ze voor het eerst naar buiten, en de komende weken worden ze langzaam in de groep geïntroduceerd. Vrouwtjes blijven meestal hun hele leven bij hun moeder, waardoor leeuwengroepen vaak uit families bestaan. Hiermee is de leeuw de enige katachtige die in groepsverband leeft. 

Beeldmateriaal door Mariska Vermij - van Dijk
 

Update maandag 3 juli

Vanmiddag is de pasgeboren drieling leeuwtjes ontwormd. De verzorgers konden meteen zien dat het allemaal vrouwtjes zijn. Ze hebben mooie Afrikaanse namen gekregen: Rhaya, Nala en Sarabi.

 

Dinsdag 27 juni

In Beekse Bergen is leeuwin Mariska bevallen van een drieling. Moeder en haar welpjes maken het tot nog toe goed, al zijn de kleintjes in de eerste periode erg kwetsbaar. Daarom blijven ze voorlopig samen in de kraamkamer achter de schermen. De verzorgers hebben het geslacht van de welpjes nog niet kunnen bepalen. Volgende week, tijdens de eerste ontworming, zal dat duidelijk worden.

Leeuwenwelpjes

Afrikaanse leeuwenwelpen komen na een draagtijd van ongeveer honderd dagen ter wereld. De zoogtijd van de welpjes duurt ongeveer 8 maanden, maar ze beginnen al eerder met vlees eten. Wanneer mannetjes ongeveer 3 jaar oud zijn verlaten zij de groep. Vrouwtjes blijven meestal hun hele leven bij hun moeder, waardoor leeuwengroepen vaak uit families bestaan. Hiermee is de leeuw de enige katachtige die in groepsverband leeft.

Ontdek meer over de leeuw

leeuw-welpje-liggend.jpgfullscreen