Nieuws

Iconische witte olifant van Beekse Bergen Gekaapt 

vrijdag 09 augustus 2019

Persberichten
Op safari

In de vroege uurtjes van vrijdagochtend hebben kunstenaars het levensgrote standbeeld van de witte olifant, die al sinds jaar en dag voor de entree van Beekse Bergen staat, gekaapt. Zij deden dit in de geest van het Kaapstad event, waarbij kunstenaars dit weekend het centrum van Tilburg overnemen. De iconische witte olifant staat het hele weekend in het centrum van Tilburg op het Pieter Vreedeplein.

Zoals Kaapstad zelf op social media aan Beekse Bergen heeft laten weten: Pas op! Overstekend wild! Kaapstad zou Kaapstad niet zijn, als we niet spontaan aan het kapen gaan. Dus @beeksebergen.nl: we’ve got him! Geen zorgen, we leggen jullie olifant dit weekend lekker in de watten. En we brengen ‘m weer veilig thuis :-).

kaapstad-gekaapt-olifant-tilburg-beekse-bergen.jpg

Spontane actie

De kaping van de olifant geeft Beekse Bergen samen met Binnenstad Management Tilburg en Citymarketing Tilburg de kans om aandacht te vragen voor verbetering van de leefomgeving van de olifant én voor de leefbaarheid en vergroening van de binnenstad van Tilburg. Een spontane actie die Beekse Bergen graag heeft laten gebeuren.

Beekse Bergen komt op voor de olifant

Een van de projecten die Beekse Bergen steunt is de Big Life Foundation. De organisatie werkt met anti-stroper patrouilles in het grensgebied tussen Kenia en Tanzania. In die gebieden is het aantal olifanten dat door stropers wordt doodgeschoten drastisch naar beneden gegaan. Hulp is nog steeds heel hard nodig. Daarom kunnen bezoekers van Beekse Bergen in parkwinkels olifantenmest kopen, goed voor de tuin of als aanmaakblok voor de BBQ. Opbrengsten van de verkoop gaan naar dit goede doel.

Meer informatie over de olifant

Persberichten
Op safari
witte-olifant-beekse-bergen-gekaapt-tilburg.jpgfullscreen