Nieuws

Vijfling jachtluipaardjes voor het eerst naar buiten en gewogen!

donderdag 16 maart 2017

Op safari

2 februari is jachtluipaard Kate bevallen van een vijfling! De jachtluipaardjes hebben voor het eerst hun ruime buitenverblijf langs de wandelsafari ontdekt! Nadat de eerste durfal meteen met moeder Kate mee naar buiten rende, durfden de andere welpjes na een tijdje ook voorzichtig op ontdekkingstocht te gaan. 

"De welpjes groeien als kool, het gaat hartstikke goed met ze. Nu ze voor het eerst het buitengebied konden gaan ontdekken zie je meteen grote onderlinge karakterverschillen tussen de welpjes. De durfal van de groep rende echt meteen met moeder Kate mee naar buiten, de rest volgde pas nadat Kate heel erg haar best deed om ze naar buiten te krijgen door ze te roepen. Super dat ze uiteindelijk allemaal buiten op ontdekkingstocht zijn gegaan!" vertelt verzorgster Milou Meijer.

De vijfling bestaat uit drie mannetjes en twee vrouwtjes en heeft ook namen gekregen: Luna, Tazi, Sami, Tamu en Silas. 

Goed op gewicht

Op de foto zie je Sami, die inmiddels 2430 gram weegt. De andere jongen wegen ook allemaal tussen de 2000 en 2500 gram en ze groeien allemaal goed! 

De welpjes bewonderen?

Het was even wachten, maar je kan nu eindelijk de vijfling komen bewonderen! In de middag doen de kleintjes nog een middagdutje, dus in de ochtend en in de namiddag heb je de meeste kans om de welpjes in hun buitenverblijf te zien.

Kun je echt niet wachten om ze te zien? Bekijk hieronder de eerste beelden van de ontdekkingstocht van de welpjes in hun buitenverblijf.

Op safari
jachtluipaardjes-gewogen-safaripark.jpgfullscreen