Nieuws

Ranger voor de klas: Beekse Bergen organiseert online biologielessen 

vrijdag 20 maart 2020

Persberichten
Op safari
Rangers van Beekse Bergen gaan online lessen verzorgen voor basisschoolleerlingen. Twee dagen per week kunnen kinderen 's ochtends inschakelen voor een echte biologieles op de 'Safari School', compleet met opdracht. Later op de dag volgt de terugkoppeling en eventuele toelichting op het gemaakte werk.


De rangers gaan aan de slag met professionele lespakketten die door de dierentuin zijn ontwikkeld voor het basisonderwijs. De pakketten bestaan uit informatie over een bepaald onderwerp en aanvullende opdrachten waar kinderen zelf mee aan de slag kunnen.   

Helpen 
“Normaal gesproken gaan docenten hier in de klas mee aan de slag, maar dat gaat nu natuurlijk niet. Daarom willen wij daar graag bij helpen door het op onze eigen manier aan te bieden”, vertelt Klaas-Jan Leinenga, hoofd educatie bij Beekse Bergen.  

Een ranger van het safaripark zal de les verzorgen. Deze kan bijvoorbeeld gaan over ‘eten en gegeten worden’ of ‘voedsel en gebit’ bij dieren. Ook kunnen kinderen zelf ideeën aandragen.  

Kennisniveaus 
Er wordt rekening gehouden met de verschillende interesses en kennisniveaus van de kinderen. Leinenga: “Een van de lessen zal zich iets meer richten op de onderbouw van de basisschool en de andere is iets meer toegespitst op de hoogste klassen.” 

De online lessen van de 'Safari School' worden op dinsdag en donderdag uitgezonden op de online kanalen van Safaripark Beekse Bergen. De uitzendingen van de wekelijkse rubriek Ranger Request, die altijd al op woensdag online gaan, blijven ook gewoon door gaan.  

image

Een ranger geeft uitleg bij de olifanten.

Persberichten
Op safari