Nieuws

Kom naar het Rode Panda Weekend in het Safaripark!

dinsdag 28 augustus 2018

Op safari

Op zaterdag 15 september is het International Red Panda Day. In meer dan 60 dierentuinen wereldwijd wordt die dag aandacht besteed aan de rode panda. Ook het Safaripark doet hieraan mee. Op 15 en 16 september 2018 vindt er een Rode Panda Weekend plaats!

Tijdens dit weekend draait alles in Safaripark Beekse Bergen om de rode panda. Zo kun je je laten schminken als rode panda, kun je een gratis speurtocht doen en worden er fruitslingers gemaakt voor de rode panda's in het Safaripark. Ook zullen bezoekers tijdens de bus- en bootsafari alles te weten komen over de rode panda's. 

Kom naar het Rode Panda Weekend en bestel alvast je tickets met korting!

Bestel tickets

Bedreigde diersoort
De rode panda is een bedreigde diersoort door de jacht op hun vacht en door ontbossing. In de afgelopen 20 jaar is het aantal rode panda's in de natuur naar schatting gehalveerd. Hoeveel van deze dieren nog in de natuur leven is niet bekend, maar naar waarschijnlijkheid zijn het er ongeveer 2500. 

Het Rode Panda Weekend wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Wildlife. De vrijwilligers van deze stichting zetten zich het gehele jaar door in om geld op te halen voor verschillende natuurbeschermingsprojecten. Dit jaar is is het 'Red Panda Network' het project van het jaar. Deze organisatie werkt in Nepal om de rode panda in de natuur te beschermen. Zij geven voorlichting aan de lokale bevolking en beschermen actief het leefgebied van de rode panda.

Leer meer over de rode panda

Op safari
beekse-bergen-rode-panda-tak.jpgfullscreen