Nieuws

Tijgerwelpjes Aida, Radames en Amneris geboren in Beekse Bergen

donderdag 20 juni 2019

Geboortes
Persberichten
Op safari

Gisteren is Siberische tijger Angara bevallen van drie jongen: Aida, Radames en Amneris. Moeder Angara en haar welpjes maken het goed. Sinds februari 2017 leeft tijger Angara in Safaripark Beekse Bergen. De vader van de welpjes is Yarko. De drie jongen zijn vernoemd naar de hoofdkarakters uit het openluchtconcert Aida in Concert, dat in juni plaats gaat vinden op het terrein van Autoron in 's-Hertogenbosch.

Update 20 juni 2019: eerste stapjes in het grote verblijf

De eerste stapjes in het grote buitenverblijf zijn gezet! De 3 tijgerwelpjes ontdekken steeds meer in het grote verblijf en het hoge gras. De kans dat je tijdens je bezoek een glimp van de tijgerwelpjes kunt opvangen wordt dan ook steeds groter! Kijk hieronder mee met de eerste stapjes in het grote verblijf of kom in het echt kijken!

Tickets met €2,- korting per ticket

Update 14 juni 2019: tijgertjes wagen zich naar buiten

De jonge tijgertjes hebben hun eerste stapjes buiten gezet. Ze zijn heel nieuwsgierig en hebben zelf de keuze om naar buiten te gaan, maar het grote verblijf is nog wat spannend. Tot nu toe laten ze zich dan ook liever zien in de deuropening van het verblijf. Kom je dit weekend een bezoekje brengen? Let dan goed op de deuropening en wie weet vang je wel een glimp op van de tijgertjes!

Update vrijdag 24 mei 2019: geslacht is bekend!

De afgelopen dagen zijn de tijgerwelpjes gecontroleerd op hun gezondheid. Ze zijn gewogen en ontwormd. Bij deze controle konden we meteen zien wat het geslacht van de tijgers is! Het gaat om 2 mannetjes en 1 vrouwtje. De mannetjes wegen allebei 4,4 kilo en het vrouwtje weeg 3,5 kilo. Dat het vrouwtje kleiner is en minder weegt is niet opvallend. Mannelijke tijgers zijn namelijk van jongs af aan duidelijk groter. Alle tijgers zien er goed en gezond uit en moeder Angara is nog steeds rustig en erg zorgzaam.

In de video hieronder kun je goed zien hoe de tijgers worden gewogen en ontwormd.

Update woensdag 15 mei 2019

De oogjes van de tijgerwelpjes beginnen langzaam open te gaan. Ze groeien nog steeds ontzettend hard en drinken en slapen nog de hele dag door. Kijk je mee?

Alle info over tijgers

Update: vrijdag 10 mei 2019

Het gaat hartstikke goed met de pasgeboren tijgerwelpjes in Beekse Bergen. Ze zijn nu één week oud. De drie welpjes drinken continu bij moeder Angara en groeien daardoor erg goed. Naar verwachting gaan volgende week hun oogjes open en zullen ze meer gaan kruipen.

 

Vrijdag 3 mei 2019: tijgerwelpjes geboren

“De geboorte van de drie jonge tijgers is voor Beekse Bergen een speciaal moment. Deze welpjes zijn het eerste nestje tijgerwelpjes in Safaripark Beekse Bergen sinds 2008 en ook het eerste nestje van Angara. We zijn ontzettend trots en kunnen niet wachten tot de hele familie zichtbaar is voor onze bezoekers.” aldus Rens Willemsen, General Manager Safaripark Beekse Bergen.

Siberische tijgers, een bedreigde diersoort

Twee jaar geleden zijn de twee tijgers Angara en Yarko naar het Safaripark verhuisd in het kader van een Europees fokprogramma. Siberische tijgers (Panthera tigris altaica) worden ook wel amoertijgers genoemd. Het is de grootste katsoort ter wereld. Naar schatting bestaat de populatie amoertijgers ongeveer uit 500 wilde tijgers en 500 tijgers verspreid over verschillende dierenparken in de wereld, waarvan 300 in Europa. In de natuur leven tijgers alleen in Azië.

Meer informatie over de tijger

Tijgerwelpjes

Zodra tijgerwelpjes worden geboren, zijn ze volledig blind. De moeder blijft de eerste weken dichtbij haar welpen. Ze laat haar jongen enkel alleen als ze op zoek gaat naar voedsel voor zichzelf. Na twee weken breken bij de welpjes de tanden door en gaan de oogjes open. Na twee maanden drinken de jongen al minder melk bij de moeder en beginnen ze met het eten van vlees. Na ongeveer een half jaar kunnen de jongen al jagen. Na een jaar zijn ze zelfstandig. 

Kom je ook?

Bestel tickets met korting

Geboortes
Persberichten
Op safari
tijgerwelpje-buiten-grote-verblijf-beekse-bergen.jpgfullscreen