Nieuws

Werksafari leert deelnemers wendbaar te zijn in snel veranderende wereld  

donderdag 10 februari 2022

Persberichten

Hilvarenbeek, 10 februari 2022 - Op Beekse Bergen is er niet alleen veel te leren over dieren, maar is het voortaan ook mogelijk om je zakelijk en persoonlijk te ontwikkelen. Op het park is namelijk nu ook de Werksafari te volgen, een workshop waarin diversiteit, samenwerking en creativiteit centraal staan. Actuele thema’s voor iedere organisatie die wendbaar moet zijn. 

safaripark_beekse_bergen_werksafari-2.png

Trainingsbureau Innergie ontwikkelde en begeleidt deze Werksafari. Deelnemers krijgen inzichten en concrete handvatten om om te gaan met verandering in hun organisatie, hun team, bij zichzelf en de wereld om hen heen. Dit doen ze aan de hand van de ervaring met wendbaarheid van Libéma en Beekse Bergen, verhalen van biologen en door te kijken naar hoe dieren zich constant aanpassen aan omstandigheden. 

Verschil maken  
Beekse Bergen, als onderdeel van Libéma, is het voorbeeld van een wendbare onderneming. “Tijdens de Werksafari vertalen we die ervaring naar de eigen organisatie en werkzaamheden van de deelnemers”, vertelt Christel Bassing van Innergie. “Daarnaast valt er ook veel te leren van het gedrag van dieren, wat hier natuurlijk goed samenvalt.” Een bezoek aan het Safaripark, begeleid door een ranger, maakt daarom deel uit van het programma. Deelnemers vertrekken met het besef dat alles met elkaar samenhangt en dat ze met hun gedrag een belangrijk verschil kunnen maken.” 

“In de afgelopen decennia is er veel gebeurd en steeds moesten we schakelen: economische crisis, corona, veranderende maatregelen en inzichten", vertelt Kelly Kouwenberg, salesmanager Meeting & Events bij Beekse Bergen. “We zijn gegroeid van uitsluitend dierentuin naar een totaalbeleving, waar je ook kan spelen, evenementen bezoeken en overnachten.” 

Groeien 
Daarnaast is ook de dierentuin zelf veranderd. Kouwenberg: “Waar het doel eerst lag bij het vermaken van mensen, heeft het nu de taak om educatie te verzorgen, diersoorten te behouden en de natuur, ver en dichtbij, te beschermen. Dit constant aanpassen aan veranderingen in de maatschappij, maar ook luisteren naar eigen inzichten en wensen, kenmerkt Beekse Bergen. Het is heel mooi dat we deze ervaring nu kunnen delen door andere organisaties te inspireren, om hun medewerkers daarvan te laten leren en groeien." 

Er is keuze uit drie soorten werksafari's: een halve dag, een hele dag en een tweedaagse, waaronder ook een overnachting op het Safari Resort valt. Bassing: “Een perfecte manier om het nuttige met het aangename te combineren.” 


Bekijk alle mogelijkheden voor een werksafari


Meer lezen? En voortaan altijd op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws en de laatste actualiteiten? Schrijf je dan hier in voor de Beekse Bergen nieuwsbrief.

Persberichten