Nieuws

Gorilla geboren in Beekse Bergen

donderdag 16 mei 2019

Geboortes
Persberichten
Op safari

Voor het eerst is er een baby gorilla geboren in Safaripark Beekse Bergen. Na een draagtijd van 8,5 maand is gorilla Kisiwa bevallen van een jong. De dierverzorgers zijn trots en geven aan dat moeder gorilla Kisiwa en haar jong het goed maken. Ze zijn beide al te zien voor bezoekers. De geboorte is erg bijzonder. Deze gorilla's zijn namelijk Westelijke laaglandgorilla's (Gorilla gorilla gorilla) die helaas met uitsterven worden bedreigd. 

Een naam voor de jonge gorilla is er nog niet. Beekse Bergen zal via Facebook een namenwedstrijd uitschrijven. Uit de inzendingen worden uiteindelijk vier namen geselecteerd. Via het Instagram account van Beekse Bergen kan iedereen stemmen op hun favoriete naam. Op 8 juni, de nationale gorilla dag, zal de naam bekend worden gemaakt. 

Bijzondere geboorte

"De geboorte van de jonge gorilla is voor Beekse Bergen een speciaal moment. Nooit eerder werd er in het Safaripark een jonge gorilla geboren. Gorillavrouwtjes krijgen ook maar één keer per vier jaar een jong en in hun hele leven slechts twee tot zes jongen." aldus Rens Willemsen, General Manager Safaripark Beekse Bergen.

De kleine gorilla is samen met haar moeder vanaf heden te zien voor alle bezoekers van Safaripark Beekse Bergen te zien op het vernieuwde gorilla-eiland, aan het begin van het park.

Wil je een kraamcadeautje meenemen? Neem dan je oude mobiele telefoon mee en lever hem in! Lees hieronder waarom dit het allerbeste kraamcadeau is voor de gorilla's.

OP KRAAMVISITE MET KORTING

- Tekst gaat verder onder de foto's

 

Gorilla's in Beekse Bergen

In Beekse Bergen leven twee verschillende groepen gorilla's die beiden bijdragen aan het fokprogramma . De ene groep is een bachelorgroep van vier mannetjes die allemaal dezelfde vader hebben. Deze groep vind je in het midden van het park. Zij blijven de rest van hun leven vrijgezel. De andere groep is een haremgroep met één volwassen mannetje en drie vrouwtjes, waar nu dus een jong geboren is. Deze groep zit vooraan in het Safaripark op het gorilla-eiland.

In 2016 en 2017 zijn vier gorilla's, één volwassen mannetje en drie vrouwtjes (waaronder Kisiwa), het gorilla-eiland gaan bewonen. Vorig jaar is het eiland compleet vernieuwd én vergroot. In de naastgelegen coltanmijn met interactieve educatie vraagt het Safaripark aandacht voor de ernstige bedreiging van de Westelijke laaglandgorilla. Onder ander mobiele telefoons zijn daar de oorzaak van. Diep in de regenwouden van West-Afrika zijn mijnwerkers op zoek naar coltan, de kostbare grondstof voor mobiele telefoons. Het natuurgebied waar deze mijnbouw plaatsvindt is ook het thuis van de Westelijke laaglandgorilla. Voor het winnen van coltan worden enorme stukken regenwoud vernietigd, wat erin resulteert dat het leefgebied van de gorilla steeds kleiner wordt.

Meer informatie over gorilla's

Geboortes
Persberichten
Op safari
gorilla-geboren-beekse-bergen-safaripark-moeder-baby.jpgfullscreen